Себе си познай Духовни учения

Разгледани книги

Аурата и безмъртното тяло Уголеми

Аурата и безмъртното тяло

Продуктът вече не е наличен

Повече информация

ИздателствоГуторанов и синКорицимеки
Година1992Страници257
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBNСъстояниеизползвана - добро

Откъси от книгата...


Книга трета от библиотека „Вечност" представлява подбор от две произведения на големия френски спиритуалист и философ Жан Приор —„Аурата и безсмъртното тяло" и „Отвъдното, което ни чака".

Като се опира на последните научни открития и различните религиозни, езотерични, окултни философски и културни традицни, авторът изгражда стройна теория за живота след смъртта и за човешкото съществуване като цяло.

Световната езотерична литература не познава единно понятие за ултрафизичното тяло, което винаги е било известно на универсалната езотерична традиция и в същото време е било отричано от науката, философията и теологията. Различните цивилизации са давали на това тяло най-различни имена: ефирно, астрално, етерно, светлинно, духовно, метафизично но тези наименования не са синонимни.

Явявания, левитации, послесмъртни проявления, полтъргайсти, раздвоявания, идеопластии... — в основата на всички тези понятия стои общо явление.
Именно ефирното тяло е това, което остава от човека след разрушаването на физическото тяло.
Именно ефирното тяло позволява най-накрая да се излезе от философската главоблъсканица за духа и материята. Общо за хората и животните, за въплътените и невъплътените, това метафизично тяло е съставено от атоми то има форма, субстанция, тежест, цвят. То е като светлината, чието име понякога носи поради вибриращото и прозрачното си естество...

„Аурата и безсмъртното тяло", безспорно най успешната творба на Жан Приор, е истински шедьовър на световната езотерична литература, тъй като синтезира всичко онова, което досега сме знаели за духовното тяло, обясняващо безбройните „паранормални" явления...

Заедно с тази книга, купуват още и:

30 други книги от същия раздел: