Психология Философия

Разгледани книги

Вдъхновението вашето висше призвание Уголеми

Вдъхновението вашето висше призвание

Продуктът вече не е наличен

Повече информация

ИздателствоКибеа Корицимеки
Година2008Страници352
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBN9544744517СъстояниеНОВА

Откъси от книгата...


Това, което предлагам в тази книга, е съзнанието, че можем да се завърнем към вдъхновението, а то е истинският смисъл на нашия живот.
Уейн Дайър

Ползите от вдъхновения живот

Мислите ви разбиват оковите си.
Умът ви се извисява над ограниченията.
Съзнанието ви се разширява във всички посоки. Озовавате се в нов, велик и чуден свят.
Спящи сили, способности и таланти оживяват.
Откривате, че сте далеч по-велика личност, отколкото някога сте мечтали да бъдете.
Превръщате се в източник на вдъхновение за другите.
Намирате нови източници за собственото си вдъхновение.
Откривате учудващи начини да се свържете с Духа чрез молитва и медитация.
Никога повече не ви се налага да си задавате въпроса: Защо съм тук и каква е моята мисия?

Един глас във вселената ни умолява да си спомним своята мисия, причината да сьществуваме тук и сега в този преходен свят. Гласът шепне, вика и ни пее, че това преживяване - физическото ни съществуване във времето и пространството - има смисъл. Този глас принадлежи на вдъхновението във всеки един от нас. Чувството на празнота, идеята, че трябва да има нещо повече, въпросът: „Това ли е всичко?", и опитите да открием смисъла на живота... Всичко това са доказателства за копнежа да възстановим връзката си с царството на душата. Ние копнеем да намерим и реализираме призванието си.

В тази невероятна книга Уейн Дайър обяснява как сме избрали да влезем в света на частиците и формата. По някакъв сега неразбираем за нас начин, когато сме били в Първоизточника, ние сме знаели какво ни предстои да осъществим и сме участвали в задвижването на жизнения процес. Тогава защо и сега да не мислим по същия начин? Защо да хвърляме отговорността или вината върху някой или нещо извън нас? На земята ние притежаваме свободна воля - можем да избираме - затова нека предположим, че сме имали същата способност и когато сме обитавали царството на Духа. Избрали сме физическото си тяло и родителите, необходими за пътуването ни. Едва ли е толкова трудно да възприемем и идеята, че сме избрали този живот съвместно с нашия Първоизточник.

Вдъхновението може да бъде култивирано и да бъде движеща сила през целия ни живот, вместо да се появява от време на време и също толкова тайнствено да изчезва, сякаш независимо от желанията ни. Вдъхновението е за всички! То не е запазено за изключително надарените гении в изкуството и науката -то е наше Божествено рождено право. Проблемът е, че като деца постепенно ни научават да вярваме изключително в света на феномените, където доминира егото, а вдъхновението остава пренебрегнато.
Докато четете всяка от главите в книгата, ще откривате конкретни съвети за живот "в Духа". От много лична позиция Уейн Дайър предлага път към света на вдъхновението - вашето висше призвание.

Уейн Дайър е практикуващ психотерапевт, бивш преподавател в Нюйоркския университет. Той ни разкрива непосредствено и достъпно магическия смисъл и практическата полза от себепознанието.

Световна известност като автор му донасят "Вашите слаби места" и "Бъди господар на живота си". Неговите творби помагат на читателя да вникне в сложните извивки на собствената си душа. И така да трансформира начина си на мислене (а оттам и живота си), че да изпита несравнимото усещане за свобода и пълна принадлежност към копнежите на сърцето си.

За автора, Уейн Дайър,
Буквално всяка негова фраза е в състояние да промени живота ви, ако вникнете в нея и осмислите в контекста на заобикалящата ви действителност. По думите на Луиз Хей, не по-малко известна тълкувателка на човешката душа, житейската мъдрост в книгите на Уейн Дайър може да помогне на всеки човек да открие в себе си неподозирани чудеса. Уейн Дайър е практикуващ психотерапевт, бивш преподавател в Нюйоркския университет. Той ни разкрива непосредствено и достъпно магическия смисъл и практическата полза от себепознанието. Световна известност като автор му донасят "Вашите слаби места" и "Бъди господар на живота си".

Неговите творби - сред които можем да отбележим и по-новите "Ще видиш, щом повярваш", "Истинска магия", "Мъдростта на вековете", "Всекидневна мъдрост" - помагат на читателя да вникне в сложните извивки на собствената си душа. И така да трансформира начина си на мислене - а оттам и живота си, - че да изпита несравнимото усещане за свобода и пълна принадлежност към копнежите на сърцето си.

30 други книги от същия раздел: