Дао Дзен Будизъм Йога

Разгледани книги

Тайната на златното цвете - китайска книга на живота Уголеми

Тайната на златното цвете - китайска книга на живота

Продуктът вече не е наличен

Повече информация

Издателство Шамбала Корици меки
Година 1992Страници 78
Език българскиФормат умален
ISBN ~Състояние използвана - добро

 

Откъси от книгата...


Класически даоистки трактат

Всички свети мъже са си завещавали следното един на друг: нищо не е възможно без съзерцание. Когато Конфуций казва: "Знанието довежда човека до целта", или когато Буда го нарича "Представата на Сърцето", или Лаодзъ казва: "Вътрешна визия", всичко това е едно и също.

Авторът на този знаменит даоистки алхимически трактат, Люй Дунбин, е един от най-известните и най-важни Патриарси от групата на Сиен (Осемте Безсмъртни Даоисти).
Първоначално Люй Дунбин правил научна кариера и бил удостоен с учена степен. По-късно срещнал в планините безсмъртния Джунли Цюан и под негово ръководство започнал да изучава тайните на даоистката магия, изготвянето на магически еликсири, тайните формули на даоистката школа Шанцин, изкуството на Свързването на Слънцето и Луната, обучавал се в бойното изкуство на Магическия меч, както и в изкуството да става невидим.
Джунли Цюан го посветил в тайните на учението на дао и на 50-годишна възраст Люй станал безсмъртен, след което започнал да привлича и обучава ученици, но само достойни хора, които привличали вниманието му с добродетелните си постъпки.
Люй е изобразяван най-често от всички други членове на групата на Осемте Безсмъртни, на живота и делата му са посветени два големи даоистки труда, а светилища в негова чест могат да се намерят в цял Китай.

Съдържание
Предговор
Божественото съзнание
Изначалният дух и съзнателният дух
Циркулация на светлината и защита на центъра
Движение в кръг на светлината и създаване на ритмично дишане
Грешки по време на циркулацията на светлината
Подкрепящи преживявания по време на движението на светлината в кръг
Начин на съществуване на циркулацията на светлината
Магическо заклинание за далечно пътуване

Заедно с тази книга, купуват още и:

25 други книги от същия раздел: