Лечение Здраве Спорт Медицина Хранене

Разгледани книги

Намалена цена! Тайните на здравето на Хуашанския манастир Уголеми

Тайните на здравето на Хуашанския манастир

7,20 лв

-10%

8,00 лв

Повече информация

Издателство Хелиопол Корици меки
Година 2013Страници 104
Език българскиФормат среден
ISBN ~Състояние НОВА

 

Откъси от книгата...


Лечебната система на Хуашанската школа дао е една от най-ярките в Китай през многовековното му съществуване. Доскоро тя бе неизвестна, или по-точно, неразгадана за всички нас. Днес вече я имаме, благодарение на единственият неин представител и наследник, Бян Чжичжун. Ако се обърнем към историята, ще бъдем принудени да признаем, че този метод е най-древният.

От историческата хроника научаваме, че школата възниква в епохата Шан (1066 г. до н.е.), а е твърде възможно това да е станало и по-рано. Според една китайска легенда, някакъв човек-бог Пен Цзу, известен днес с името Цян Цзян и живял през епохата Шан, достигнал възраст 800 години. Очевидно именно той се явява основател на даоския метод за дълголетие и е първият, който на практика демонстрирал неговия ефект.

В глава „Кей" на книгата „Чжуанци" се говори как Пен Цзу е достигнал дълголетие посредством „издишване и вдишване на въздух", като по този начин се освобождавал от старото и приемал новото. Това свидетелство е достатъчно, за да може да се твърди, че методът е бил известен поне две хиляди години по-рано.

Заедно с тази книга, купуват още и:

30 други книги от същия раздел: