Източна мъдрост

Разгледани книги

Намалена цена! Сърцето на будисткото учение Уголеми

Сърцето на будисткото учение

13,46 лв

-10%

14,95 лв

Страници320
ИздателХермес
Корицимеки
Година2016
Езикбългарски
Форматсреден
СъстояниеНОВА

Повече информация

Как да трансформираме страданието е мир, радост и освобождение.

В "Сърцето на будисткото учение" един от най-големите съвременни авторитети в областта на будизма ще ни покаже как да трансформираме страданието в мир, радост и освобождение. Тик Нят Хан -жив пример за етичност, толерантност и мъдрост.

В книгата Тик Нят Хан ни запознава с ученията, съставящи ядрото на будизма, и демонстрира, че поученията на Буда са достъпни и приложими в ежедневието и на съвременния човек. Поетично и ясно Тик Нят Хан ни предава утешителната мъдрост за природата на страданието и неговата роля за придобиване на състрадание, любов и радост - трите качества на просветлението. Разяснявайки значими учения, като тези за Четирите благородни истини, Благородния осморен път, Трите врати на освобождението, Трите печата на Дхарма и Седемте условия за пробуждане, книгата е мъдро ръководство както за посветените, така и за начинаещите в будистката философия.

Тик Нят Хан е виетнамски будистки монах, поет и миротворец, номиниран от Мартин Лутър Кинг-младши за Нобелова награда за мир. Автор е на над 40 книги, преведени на десетки езици, които неизменно присъстват в класациите за духовна литература и се радват на нестихващ интерес в Америка, Великобритания, Канада, Германия, Испания, Франция, Италия, Русия и др. Тик Нят Хан се смята за един от най-големите съвременни авторитети в областта на будизма. Дълги години преподава будистка психология в различни университети. В своите книги той се стреми да съчетае достойствата на будизма и източните медитативни практики с постиженията на съвременната психология. С много мъдрост и състрадание, Тик Нят Хан ръководи човешката мисъл през лабиринта от стрес, егоцентризъм и болка към едно по-зряло и освобождаващо отношение към себе си и към живота като цяло. "Сърцето на будисткото учение" е една от знаковите книги на автора.

30 други книги от същия раздел: