Източна мъдрост

Разгледани книги

Скачай като тигър, движи се като костенурка. Тайните на медитацията Уголеми

Скачай като тигър, движи се като костенурка. Тайните на медитацията

12,00 лв

Страници92
ИздателШамбала
Корицимеки
Година1996
Езикбългарски
Форматсреден
Състояниеотлично!

Повече информация

В Тибет казват, че за да извървиш пътя към изкуството на медитацията, трябва да скачаш като тигър и да пълзиш като костенурка. Бързият като мълния поглед на тигъра е залегнал символично в самото сърце на идеята за просветление и исконната същност на крайната цел в развитието на духа, докато замисленият взор на костенурката не изпуска нищо -той се движи спокойно, бавно и проследява всяка стъпка по нейния път.

Джампа Тайе е учител по будистка медитация. Тази негова книга ни предлага панорамен поглед върху развитието на медитацията, както и подробно обяснение на основните му етапи. Как да проверим дали нашият начин на медитиране е правилен? Нуждаем ли се от учител в това отношение? Дали ще можем да се отдадем на медитиране при положение, че имаме работа и семейство? Авторът е човек от Запада, който е вникнал дълбоко в преобразяващата сила на будистката медитация.

Благодарение на уникалните си познания Джампа Тайе ни въвежда с лекота в безсмъртните завети на самия Буда. В продължение на 20 години авторът изучава Тибетската Дхарма под мъдрите напътствия на Учителя Карма Тинли Ринпоче, основава и редица центрове за медитация в Европа като част от Обществото Дечен. Тайе е. доктор но философските науки в областта на будизма и автор на книгите "Небе от диаманти, гирлянди от злато" и "Защитен кръг".

"Скачай като тигър, движи се като костенурка" е предназначена за онези, които искат да научат нещо повече за будистката медитация. С яснота и вдъхновеност Джампа Тайе ни сочи пътя, по който да пристъпим към медитацията, а оттам - да открием в себе си едно сърце от злато, което е и началото, и краят на пътя към Буда.

30 други книги от същия раздел: