Психология Философия

Разгледани книги

Намалена цена! Ръженът на Витгенщайн Уголеми

Ръженът на Витгенщайн

Продуктът вече не е наличен

Повече информация

Издателство41Т ЕООД Корицимеки
Година2004Страници286
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBN9549145832СъстояниеНОВА

Откъси от книгата...


Ангажираща смес от философия, история, биография и литературна детективска работа, "Ръженът на Витгенщайн" изследва историята на философията през XX в. чрез конфронтацията между Попър и Витгенщайн. Тя пресъздава глъчката на Виена от края на века - родното място на Витгенщайн и Попър, трагедията на нацисткото завземане на Австрия, университета в Кеймбридж след войната с неговия ексцентричен спектър от преподаватели по философия, включително Бертранд Ръсел. В центъра на историята се изправят двама гиганти на философията - горди, сприхави, по-големи от живота... и търсещи повод за кавга.

На 25 октомври 1946г., в претъпкана стая в Кеймбридж, Англия, великите философи на 20 -ти век Лудвиг Витгенщайн и Карл Попър се изправят един срещу друг за пръв и последен път.
Срещата, която продължава десетина минути, не протича добре. Шумната им и агресивна конфронтация незабавно става легенда, но какво точно се е случило по време на този кратък сблъсък, за десетилетия напред остава тема на сериозни разногласия.

"Страхотна книга, подобен на фуга разказ за всичко, което знаем и не знаем за десетминутното спречкване между двама велики философи." - The New Yorker

30 други книги от същия раздел: