Психология Философия

Разгледани книги

Изкуството да живеем заедно Уголеми

Изкуството да живеем заедно

9,00 лв

Повече информация

ИздателствоКибеа Корицимеки
Година1997Страници377
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBN9544741038СъстояниеНОВА

Откъси от книгата...


"Изкуството да живеем заедно" е проникновено изследване на психологическите проблеми на общуването и изграждането на общности, основани на взаимната толерантност и любов. Морган Скот Пек аргументира убедително тезата, че истинската общност, в която всеки без страх може да открие пред другите раните си и своята душевна сломеност, е жизнено необходима за духовното израстване и изцеление на отделната личност - това ще спомогне за създаването на едно ново общество, което ще осигури духовното оцеляване на човечеството.

Утвърждавайки ценностите на "нежния индивидуализъм", "Изкуството да живеем заедно" очертава етапите в изграждането на истински общности, илюстрирани с примери от житейския опит и психотерапевтичната практика на автора. Автентично и актуално звучат прозренията на Скот Пек за преодоляване на конфликтите и стените на отчуждението не само в малките групи, но и в общуването между народите, в света на голямата дипломация, в политиката и държавното управление. За да бъде създадено едно общество, което ще осигури духовното оцеляване на човечеството.

Разгледани са въпросите за:
- Личността и заблудата на грубия индивидуализъм
- Лаборатория за индивидуално разоръжаване или как да воюваме без злоба
- Човешката природа - общност и общуване
- Истинският смисъл на общността - група, в която всички са лидери
- Пътища на промяната или превъзмогване на културата
- Предизвикателна и смела книга за разрешаването на конфликтите между хората и за единението - висшата цел на всяка общност, изградена върху толерантност и любов

30 други книги от същия раздел: