Психология Философия

Разгледани книги

Нова Изкуството да живеем заедно Уголеми

Изкуството да живеем заедно

9,00 лв

Повече информация

Издателство Кибеа Корицимеки
Година1997Страници377
Език българскиФорматсреден
ISBN9544741038СъстояниеНОВА

Откъси от книгата...


"Изкуството да живеем заедно" е проникновено изследване на психологическите проблеми на общуването и изграждането на общности, основани на взаимната толерантност и любов. Морган Скот Пек аргументира убедително тезата, че истинската общност, в която всеки без страх може да открие пред другите раните си и своята душевна сломеност, е жизнено необходима за духовното израстване и изцеление на отделната личност - това ще спомогне за създаването на едно ново общество, което ще осигури духовното оцеляване на човечеството.

Утвърждавайки ценностите на "нежния индивидуализъм", "Изкуството да живеем заедно" очертава етапите в изграждането на истински общности, илюстрирани с примери от житейския опит и психотерапевтичната практика на автора. Автентично и актуално звучат прозренията на Скот Пек за преодоляване на конфликтите и стените на отчуждението не само в малките групи, но и в общуването между народите, в света на голямата дипломация, в политиката и държавното управление. За да бъде създадено едно общество, което ще осигури духовното оцеляване на човечеството.

Разгледани са въпросите за:
- Личността и заблудата на грубия индивидуализъм
- Лаборатория за индивидуално разоръжаване или как да воюваме без злоба
- Човешката природа - общност и общуване
- Истинският смисъл на общността - група, в която всички са лидери
- Пътища на промяната или превъзмогване на културата
- Предизвикателна и смела книга за разрешаването на конфликтите между хората и за единението - висшата цел на всяка общност, изградена върху толерантност и любов

30 други книги от същия раздел: