Езотерика

Разгледани книги

Универсалният смисъл на Кабала Уголеми

Универсалният смисъл на Кабала

16,00 лв

Повече информация

Издателство ЛогосКорици меки
Година 2010Страници 204
Език българскиФормат среден
ISBN  Състояние нова

 

 Откъси от книгата... 

СЪДЪРЖАНИЕ


Предговор 4
Пояснение 6


УНИВЕРСАЛНИЯТ СМИСЪЛ НА КАБАЛА


I. Тора и Кабала 7
II. Съзерцание на Божествените аспекти 21
III. Творението - образ на Бога 113
IV. Царството на Небесата 132
V. Физическият свят и космическата бездна 165
VI. Тайната на Човека 185
VII. Завръщането в Единия 218
VIII. Великото Име на Бога 233
IX. Заключение 263

 


ПРЕДГОВОР


Лео Шайа е живял през този век (20-ти век) за известно време в Израел. Не е свързан с никакви външни общества. Принадлежи на едно общество на Тайната Мъдрост, което не се намира в света, а в една вътрешна област на Всевишния. Лео Шайа е една душа, която е изстрадала Истината в нейната най-дълбока степен. Няма кътче от душата му, което да не е изстрадало Истината. И всичко, което говори той на хората днес, носи дълбочината на тази Истина, която е в сила да затрогне всяка душа, която с пробуден и молитвен Дух се стреми към същата тази Истина, но която ще мине неизбежно през много по-малки страдания, защото всички Велики Души, изстрадали Истината, ще се присъединят към душите, които вървят по този път, за да ги облекчат със своята Святост, Светлина и Миролюбие. Само в най-гъстия мрак на страданията се раждат Откровенията за нови светове, за нови разбирания. Само в страданията човек се извисява до Духа на Истината. Страданията са мярка за духовното прозрение на душата.


Кабала е наука за постигане на Висшите светове. Кабала е наука за постигане на Универсалната Светлина. Кабала е наука за проникването в най-древната Истина и най-накрая чрез самата тази Истина Кабалистът постига приближаване до Древния Незнаен. Древният Незнаен никога няма да бъде опознат, а това дава на Кабала и на Истината неизмерими възможности и вечно движение към тази дълбочина на Древния Незнаен, която дълбочина никога не е имала начало и на която дълбочина й липсва край.


Кой има път към Кабала? Път към Кабала има само този, който се е отказал първо от този свят, после от другия свят и накрая и от своята Разумна воля. И след като е постигнал сливане с Бога, той получава Преданието пряко от Бога. Това е Пътят на Мъдреците.


Кабала е тайна наука за Неизреченото, което е Храмът на всеки живот.
Централната идея на тази книга е човек да възлюби реалните тайни на живота, които са въведение към Истината на Всевишния. Това е Книга на тайните, а Тайната - това е Човекът в своя Древен Произход.

Заедно с тази книга, купуват още и:

30 други книги от същия раздел: