Езотерика

Разгледани книги

Индуиският път на ПРОБУЖДАНЕТО Уголеми

Индуиският път на ПРОБУЖДАНЕТО

Продуктът вече не е наличен

Повече информация

Издателство ЛИККорици меки
Година 2003Страници 288
Език българскиФормат среден
ISBN  Състояние нова

 

 Откъси от книгата... 

Както всяка друга религия индуизмът има два основни аспекта. Първият е външен или формален и включва ритуални поклонения, традиции и модели на обществено поведение. Другият аспект е вътрешен или духовен. Той е съществен и в прекия, и в преносния смисъл на думата. Защото съдържа в себе си същността на тази религия, а освен това е от голямо значение тази същност да бъде схваната, за да може индуизмът да бъде разбран като цяло. Този втори, съществен аспект на индуистката религия засяга също така отношението на човека към Бога, както и към висшата истина.

 

По своя вътрешен аспект древните учения на Индия са толкова всестранни, че би било почти абсурдно, ако отъждествим необхватността на техните възгледи с някоя конкретна религия. Благодарение на присъщото му изобилие от символи и образи, индуизмът е невероятно сложен, а поради това и изключително неправилно интерпретиран. Същевременно неговата истинска мисия е ясна и универсална: духовно просветление.

 

Така че целта на тази книга е преди всичко да разясни дълбоките учения, които също както океанските дълбини се крият под многобройните бушуващи вълни на повърхността.

 

Другата цел на книгата е да анализира някои от символите, с които хората обикновено се сблъскват при първата си среща с индуизма.

30 други книги от същия раздел: