Туризъм Пътеводители

Разгледани книги

Из старините на река Русенски лом Уголеми

Из старините на река Русенски лом

Продуктът вече не е наличен

Страници96
ИздателРусе
Корицимеки
Година2012
Езикбългарски
Формат210/100 мм
Състояниемн. добро

Повече информация

Из старините на река Русенски Лом е първият пътеводител за района на Поломието с GPS координати, издаден от Регионален исторически музей Русе. Водачът е създаден в съавторство на археолога Стоян Йорданов и доц. д-р Николай Ненов. 96-те страници предлагат на достъпен език информация свързана с населените места по поречието на Ломовете. Описани са тайните на различни местности, как те са били заселени, кои са тачените и почитани местни светци. Отделна глава в пътеводитля е отдлена за хората населяващи тези земи, описани са техни предания, поверия и притчи.

В пътеводителя "Из старините на река Русенски Лом" са използвани изследвания на Карел Шкорпил, събрани в книга, издадена през 1914 година.

Водачът е с тираж 1000 екземпляра и е осъществен по проект „Епископска резиденция от късното Средновековие – археология, образование и туризъм“, реализиран през 2011-2012 г. от Регионален исторически музей – Русе, с финансовата подкрепа на Американски научен център – София и Фондация „Америка за България“.

20 други книги от същия раздел: