Туризъм Пътеводители

Разгледани книги

Оазиси на дивата природа Уголеми

Оазиси на дивата природа

16,00 лв

Страници191
ИздателЗемиздат
Корицитвърди
Година1977
Езикбългарски
Форматакадемичен
Състояниеотлично!

Повече информация

Защитените природни територий, чието предназначение е да запазят цялото генетично богатство от форми на живот и образци от техните съобщества имат стогодишна история. Те са получили вече най-високо международно признание като правилна форма за опазване на природните богатства. В тази класическа област на природозашитата ни въвежда авторът на „Оазиси на дивата природа" .
В първата част на книгата читателят ще се запознае с равносметката от вековната дейност по създаване на защитените природни територии на земата, а също така и с основанията, които са наложили тяхното появяване и които намират опора в самия живот.
Във втората част на книгата е представена природната картина на България в нейното развитие през хилядолетията под въздействието на човека, очертани са параметрите на защитените природни територии у нас и участта на редките и застрашени от изчезване наши растения и животни. "Оазиси на дивата природа" е предназначена за широк кръг читатели и за специалисти, работещи по опазване на природата.

20 други книги от същия раздел: