Туризъм Пътеводители

Разгледани книги

Нова Оазиси на дивата природа Уголеми

Оазиси на дивата природа

16,00 лв

Страници 191
Издател Земиздат
Корици твърди
Година 1977
Език български
Формат академичен
Състояние отлично!

Повече информация

Защитените природни територий, чието предназначение е да запазят цялото генетично богатство от форми на живот и образци от техните съобщества имат стогодишна история. Те са получили вече най-високо международно признание като правилна форма за опазване на природните богатства. В тази класическа област на природозашитата ни въвежда авторът на „Оазиси на дивата природа" .
В първата част на книгата читателят ще се запознае с равносметката от вековната дейност по създаване на защитените природни територии на земата, а също така и с основанията, които са наложили тяхното появяване и които намират опора в самия живот.
Във втората част на книгата е представена природната картина на България в нейното развитие през хилядолетията под въздействието на човека, очертани са параметрите на защитените природни територии у нас и участта на редките и застрашени от изчезване наши растения и животни. "Оазиси на дивата природа" е предназначена за широк кръг читатели и за специалисти, работещи по опазване на природата.

18 други книги от същия раздел: