Проза

Разгледани книги

Климати Уголеми

Климати

Продуктът вече не е наличен

Повече информация

ИздателствоНародна култура Корицимеки
Година1979Страници192
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBN~Състояниеизползвана - отлично!

Откъси от книгата...


Младият Филип Марсена, ерудиран и заможен индустриален, се влюбва страстно в красивата, но лекомислена Одил и двамата се венчават, въпреки неодобрението на семейството му. Скоро нейното непостоянство и неговата ревност стават причина Одил да го напусне. Дълбоко наранен след раздялата, Филип набързо се свързва с всеотдайната и искрена Изабел и не закъснява да причини на новата си съпруга същите страдания, които той е понесъл от Одил, Но постоянството и решимостта на Изабел да спаси брака си придават ново измерение на тази забележителна история за силата и превратностите на любовта.

Андре Мороа /1885-1967/ е един от най-значимите и многостранни френски автори, спечелил си широко известност като биограф, историк и прозаик.

Младият Филип Марсена, ерудиран и заможен индустриалец, се влюбва страстно в красивата, но лекомислена Одил и двамата се венчават, въпреки неодобрението на семейството му. Скоро нейното непостоянство и неговата ревност стават причина Одил да го напусне. Дълбоко наранен след раздялата, Филип набързо се свързва с всеотдайната и искрена Изабел и не закъснява да причини на новата си съпруга същите страдания, които той е понесъл от Одил. Но постоянството и решимостта на Изабел да спаси брака си придават ново измерение на тази забележителна история за силата и превратностите на любовта.

"Ние винаги търсим вечното някъде другаде, не тук
винаги обръщаме духовния си поглед към нещо друго, а не към настоящето, към видимото
или пък очакваме смъртта, сякаш всеки миг не е смърт и възраждане.
Всеки миг ни предлага нов живот.
Днес, сега, още тази минута - това е единствената ни плячка"
Ален

"Климати" е роман за любовта, която дори споделена - е мъчителна, и за това как зад привидно цивилизованите отношения кипят бурни, често пагубни страсти.
The New Yorker

В "Климати" Андре Мороа ни разкрива вечните усложнения, измени и прелестни вълнения на любовта.
Publishers Weekly

Печален разказ за жените, издигнати на пиедестал, и за любовната болка - неразумна, но сладка.
Kirkus Review

Заедно с тази книга, купуват още и:

30 други книги от същия раздел: