Проза

Разгледани книги

Дървото на Юда Уголеми

Дървото на Юда

9,00 лв

Повече информация

ИздателствоОтечествен фронт Корицимеки
Година1985Страници410
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBN~Състояниеизползвана - добро

Откъси от книгата...


Богат, чаровен и изискан, неизменно радващ се на вниманието на жените, Дейвид Мъри е обладан от краен егоизъм. Издигнал се от низините и спечелил завидно състояние, в разцвета на силите си той се установява в Швейцария, където сред лукса на прекрасния си дом, сред колекцията си от скъпи картини, неуязвим за тревогите на деня, той се наслаждава на безусловно щастие. Без никакво предчувствие за предстоящо бедствие, в случаен разговор, Мъри драматично е връхлетян от далечен спомен, който му причинява дълбоко чувство за вина. Някога, като беден и амбициозен студент по медицина, той се влюбва в млада жена и се обвързва с обещание да се оженят, но впоследствие я напуска без обяснение, подмамен от богатство и кариера. И сега, с най-добри намерения, Мъри се заема да компенсира щетите, да плати цената за миналото си прегрешение. Но какво ще реши съдбата...

Шотландският писател Арчибалд Кронин (1896 - 1981) е един от най-популярните и успешни автори на ХХ век. Наред с "Цитаделата" и "Ключовете на кралството", "Дървото на Юда" е измежду най-знаменитите му творби. Книгите му са издадени в над 20 милиона екземпляра и са преведени в много страни по света.

"Кронин е първокласен автор, а творбите му заслужено се радват на широка популярност."
Time

"Романите на Кронин постоянно ни напомнят колко крехка е човешката природа и колко малко ни остава, ако се отвърнем от себе си, като продадем душата си."
Catholic Insight

"Никой друг писател не е популяризирал Шотландия по света, както Кронин."
Алан Дейвис

30 други книги от същия раздел: