Трилъри

Разгледани книги

Намалена цена! Набелязаните Уголеми

Набелязаните

14,34 лв

-10%

15,93 лв

Повече информация

Издателство Бард Корици меки
Година 2013Страници 352
Език българскиФормат среден
ISBN ~Състояние НОВА

 

Откъси от книгата...


Световен бестселър от краля на трилъра Фредерик Форсайт.

Идентифицирай! Открий! Ликвидирай!

Годината е 2014. Световният тероризъм има ново име – Проповедника, загадъчна личност, която разпраща призива си за свещена война чрез Интернет. Никой не знае къде се намира. Дори най-верните му следовници не са зървали лицето му. Но думите му не остават нечути и скоро довеждат до първите жертви във Великобритания и САЩ.

Отговорът на американските тайни служби е операция с кодовото име "Набелязаните" – списък с международни престъпници, които трябва да бъдат ликвидирани. Без присъда и без въпроси. Проповедника оглавява този списък.

Смъртоносното начинание е възложено на Издирвача – загадъчен бивш морски пехотинец. Мишената е мистериозният терористичен лидер. Заповедите са прости и ясни – "Идентифицирай! Открий! Ликвидирай!" – и носят печата на американския президент. И ловът започва...
От Вашингтон до Лондон, през Кабул, Катар и Дубай, чак до адската жега на Джибути и Могадишу, Издирвача преследва жертвата си в най-голямото международно издирване от "Денят на чакала" насам.

За книгата и автора

В "Набелязаните" Фредерик Форсайт е в стихията си. Екшънът обхваща цялото земно кълбо с неудържимо темпо. Още по същественото е, че политиката и военните действия са базирани на реалността: ЦРУ действително е преминало от шпионаж към ликвидация на мишени бившият щатски държавен секретар по отбраната Доналд Ръмсфелд действително създава военната организация J-SOC, която се занимава със смъртоносни дейности отвъд океана а убийството на високочленове на Ал-Кайда чрез безпилотни самолети е официален начин за действие на правителствата на Буш и Обама.

Разбира се, трилърът е и литература – оръжията и технологиите винаги работят операциите винаги протичат по план никой не остава без амуниции, и никой не знае какво трябва да направи, докато не започне да го прави. В "Набелязаните" разнообразните секретни организации всъщност работят заедно, вместо да се съревновават – в романите на Форсайт, дори Мосад играе своята роля.

В романа има съвкупност от фантастични персонажи с разнообразни политически и религиозни профили, които задвижват сюжета. Ако понякога се случва някой от героите да е едноизмерен, то ритъмът и сюжетът винаги компенсират. В "Набелязаните" тръпката никога не секва, а достоверността премахва нуждата от каквито и да било въпросителни.

"Набелязаните" е доказателство, че Фредерик Форсайт все още е майстор на жанра, който не просто е обновил репертоара си за 21-ви век, но е и писател, който продължава да създава увлекателни класически разкази за смелост и храброст.

30 други книги от същия раздел: