Трилъри

Разгледани книги

Копринената буба Уголеми

Копринената буба

16,00 лв

Страници496
ИздателКолибри
Корицимеки
Година2014
Езикбългарски
Състояниемн. добро

Повече информация

Когато писателят Оуен Куайн изчезба, съпругата му се обръща за помощ към частния детектив Корморан Страйк. В началото тя решава, че мъжът й се е уединил някъде за известно време - нещо, което се е случвало и друг път, и умолява Страйк да го открие и върне у дома.
В процеса на разследване на повърхността изплуват не една и две възможни причини за изчезването на Куайн, макар жена му да не ги осъзнава. Писателят току-що е завършил ръкопис, който прелива от отблъскващи портрети на негови познати. Оказва се, че евентуалното му публикуване би могло да съсипе живота на мнозина и че не са малко хората, способни да се „разплатят" за това. После намират Куайн брутално убит при странни обстоятелства и това поставя началото на яростна надпревара с времето с цел издирване на безмилостния престъпник и разкриване на мотивите за деянието.
Неустоимо криминале с обрати на всяка страница, „Копринената буба" е втората поред книга от възторжено посрещнатата криминална поредица на Робърт Галбрейт с главни действащи лица детектив Страйк и неговата находчива асистентка Робин.

Робърт Галбрейт е псевдоним на Дж. К. Роулинг, авторка на знаменитите романи за Хари Потър и на романа „Вакантен пост". „Копринената буба" е вторият роман от нашумялата поредица с главен герой Корморан Страйк. Първата книга, „Зовът на кукувицата", беше издадена през 2013 г.

"Динамичен, напрегнат трилър... Робърт Галбрейт се откроява като най-свежото и предизвикателно перо в този жанр: романът е отчасти твърд, донякъде сатиричен, малко язвителен... Останалото е романтика." Уолстрийт Джърнал

30 други книги от същия раздел: