Трилъри

Разгледани книги

Намалена цена! Демонологът Уголеми

Демонологът

14,39 лв

-10%

15,99 лв

Повече информация

ИздателствоБард Корицимеки
Година2013Страници320
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBN~Състояниемн. добро

Откъси от книгата...


Мистъри трилър.

"Милиони безтелесни твари бродят по земята незрими и кога сме будни, и когато спим..."
Джон Милтън, "Изгубеният рай"

Професор Дейвид Улман е световноизвестен експерт по митологичната литература за демони, специалист по "Изгубеният рай" на Милтън. Но Дейвид е учен, невярващ, докато не става свидетел на едно тъй потресаващо злодеяние, че е принуден да преразгледа всичко, което е смятал за реално.
По време на консултантско пътуване до Венеция, за да наблюдава някакво тайнствено явление, внезапно целият негов свят рухва, когато се отваря врата, позволяваща на един демоничен дух да вземе малката му дъщеря за заложник.
Дейвид е тласнат главоломно в едно отчаяно откривателско пътешествие, което го принуждава да прекрачи границите между човешко добро и нечовешко зло. Воден от тайнствени символи и загадки по страниците на "Изгубеният рай", той влиза в задгробния свят на сенките, съществуващ навсякъде около нас, за да спаси дъщеря си от Безименния – демонично същество, което го е избрало за свой глашатай. Невъзможно начинание, предприето в името на обичта – начинание, което означава, че ако Дейвид се провали, мракът завинаги ще обсеби дъщеря му...

Андрю Пайпър е канадски автор на бестселъри, носител на наградата "Артър Елис" и многократно номиниран от "Ню Йорк Таймс" за най-добър роман.

30 други книги от същия раздел: