Публицистика Документалистика

Разгледани книги

Нова Намалена цена! ТАСС е упълномощена да заяви... Уголеми

ТАСС е упълномощена да заяви...

3,60 лв

-10%

4,00 лв

Страници328
ИздателНародна култура
Корицимеки
Година1985
Езикбългарски
Форматсреден
Състояниеизползвана - добро

Повече информация

Юлиан Семьонов е известен на читателя с „Парола не е нужна“, „Брилянти за диктатурата на пролетариата“, „Майор Вихър", „Бомба за председателя“, „30 юни“, „Седемнайсет мига от пролетта“, всички с главен герой съветският разузнавач Максим Исаев. Негови са и двете книги за московската милиция — „Петровка—38" и „Огарьова 6" и редица други. У нас предстои да излезе книгата му „Тайната на кехлибарената стая".

Семьонов е автор, който изключително много разчита на документа, на неизмисления факт. Самият той казва: „Документът това е искра, която трябва да подпали чувството у писателя. А чувството е истина." Романите му съдържат огромна политическа информация и се четат с увлечение благодарение на острия сюжет и бързия ритъм на действието.

Книгата му „ТАСС е упълномощена да заяви...“, чието първо издание беше посрещнато с голям интерес от българския читател, проследява заговора срещу една новоосвободена държава, условно наречена Нагония. Агенти на ЦРУ и Пекин организират бунтове, преследват и убиват невинни граждани, мъчат се да свалят законния режим. Действието тече паралелно — в СССР и в съседна на Нагония реакционна държава. С цената на много усилия и напрежение съветски разузнавачи осуетяват плановете

30 други книги от същия раздел: