Публицистика Документалистика

Разгледани книги

Двойната игра Уголеми

Двойната игра

6,30 лв

Повече информация

ИздателствоДържавно военно издателство Корицитвърди
Година1964Страници301
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBN~Състояниеизползвана - добро

Откъси от книгата...


В книгата на английския журналист Ян Колвин „Двойната игра" на фона на някои международни събития е описана дейността на германското военно разузнаване (абвера) и на неговия началник адмирал Вилхелм Канарис преди и по време на Втората световна война.

Известният германски разузнавач Канарис водеше двойна игра: от една страна, той съдействуваше за осъществяване на плановете на Хитлер, а от друга, поддържаше връзки с английското и американското разузнаване и им предаваше някои сведения за намеренията на управляващата върхушка на фашистка Германия.

В книгата са приведени много факти за истината по политическите събития както във фашистка Германия, така и вън от нейните предели. Разказва се за човеконенавистната политика на хитлеристкото ръководство, за вероломството на управляващите кръгове в Англия и САЩ, които зад гърба на своите съюзници се опитваха да сключат сепаративен мир. В книгата широко са показани не само методите за работа на германското разузнаване, но и на разузнаванията на някои други държави.

30 други книги от същия раздел: