Художествена

Разгледани книги

Човекът и неговото име Уголеми

Човекът и неговото име

6,30 лв

Повече информация

ИздателствоПартИздат Корицитвърди
Година1973Страници420
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBNСъстояниедобро

Откъси от книгата...


Името на Ана Зегерс отдавна е известно на българския читател и тя вече е спечелила неговата любов със своите романи. Сега той за първи път ще може да се запознае и с част от нейните най-известни и характерни повести и разкази, които — създавани в продължение на четири десетилетия — ярко очертават творческия път на писателката

Читателят има възможност да се запознае с наградената още през 1928 г. за високо художествени майсторство повест "Въстанието на рибарите от Санта Барбара", която бележи началото на възхода в разнообразното творчество на Ана Зегерс.

Интересът му ще бъде привлечен от съдбата на тихите и скромни борци срещу хитлеристката напаст. От съдбата на самоотвержената майка, поведена отначало от сляпата любов към сина си. а след това израснала във водовъртежа на събитията, до подвига на саможертвата.

В повестта „През океана" — лирична история на една прекършена от сложната обстановка на епохата любов, умело са вплетени в личната съдба на отделните индивиди социалните конфликти на времето преди и след Втората световна война, ярко са очертани обществените катаклизми в характерите на отделните герои.

30 други книги от същия раздел: