Земеделие животновъдство растениевъдство гъбарство

Разгледани книги

Ягодоплодните култури в нашата градина Уголеми

Ягодоплодните култури в нашата градина

9,90 лв

Повече информация

ИздателствоЗемиздат Корицимеки
Година1988Страници175
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBN~Състояниеотлично!

Откъси от книгата...


В ръцете на любознателните читатели е книга за широко разпространените култури - ягода, малина, къпина, касис, червено и бяло френско грозде, бодливо грозде, както и за малко отглежданите досега в нашите градини арония актинидия, боровинка и облепиха. Плодовете им примамват с красивия си външен вид, с нежността, благоуханието и деликатния си вкус. Те ни даряват със здраве, бодрост и дълголетие, тъй като имат много ценни хранителни, диетични и доказани лечебни свойства. За домашните, вилните и помощните стопанства тези култури са с известни предимства 6 сравнение с другите овощни растения. Те заемат малки площи и може да бъдат отглеждани при твърде разнообразни оро-графски, почвени и климатични условия. Започват да раждат рано и при правилно отглеждане плододават редовно и изобилно.

Отглеждането им е лесно и достъпно за всички. В увлекателна форма и с вещина са разгледани всички въпроси, свързани със стопанското значение, особеностите и изискванията на културите, подготовката на площите, избора на видовете и сортовете, засаждането и отглеждането им. Отделено е внимание и на ранното производство на ягоди в слънчеви тунели и оранжерии, на късното лятно и ранното есенно производство на ягоди и малини. Разгледани Cq и временното съхраняване на плодовете и преработването им при домашни условия и 6 помощните стопанства.

Книгата е предназначена за всички, които желаят да отглеждат ягодоплодни култури на съвременна научно-техническа основа, градините им да имат културен и естетичен вид, а производството от тях да бъде икономически изгодно.

30 други книги от същия раздел: