Световни религии

Разгледани книги

Кои са назаряните? Уголеми

Кои са назаряните?

5,50 лв

Страници192
ИздателБългарска църква за назарянина
Корицимеки
Година2003
Езикбългарски
Форматсреден
Състояниемн. добро

Повече информация

Вие сигурно ги срещате всеки ден - в бакалията, на магистралата, сред съседите си. Те имат най-различни цветове, форми и размери. Но образуват общество, което е разпространено по цял свят и е свързвано от връзката на вярата. Това са назаряните. И те имат една мечта.

В началото на XIX в. Движението на святостта процъфтява в Америка. Уеслиевите деноминации на святостта се разпространяват из цялата страна. През 1907-1908 г. пет от тях се сливат в една и образуват Църквата на Назарянина.

Мечтата, която свързва ведно основателите, е основаването на църква, съставена от вярващи съобразно Уеслиевата традиция. Същата мечта ръководи и днес Църквата на Назарянина. Но как се отнася това за един свят, в който деноминационните ограничения като че нямат такова голямо значение, както в миналото. По какво се отличават назаряните от своите братя и сестри в Христос, които са презвитериани, баптисти или петдесятни?

КОИ СА НАЗАРЯНИТЕ? отговаря на тези въпроси в свита форма, чрез лесни за разбиране термини, като изследва сходствата и различията между Църквата на Назарянина и други основни християнски деноминации. Ободрително проницателна и пряма КОИ СА НАЗАРЯНИТЕ? ще ви запознае с онова наследство от миналото, което вдъхновява видението, довело до осъществяването на една мечта.

30 други книги от същия раздел: