Мемоари Биографии Пътеписи

Разгледани книги

Размисли Уголеми

Размисли

16,00 лв

Повече информация

ИздателствоНародна култура Корицитвърди
Година1976Страници267
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBN~Състояниенечетена

Откъси от книгата...


Книгата на Максим Горки „Размисли" е трета от поредицата „Размисли" след „Размислите" на Толстой и Чехов, една вече утвърдена и оправдала читателския интерес поредица. Както и в предишните две книги, в тази книга са събрани размислите на М. Горки за съвременното му общество, за мястото и ролята на интелигенцията, за литературата и изкуството, за творческия процес, отзивите му за литературни произведения, мнението му за отделни творци и пр.

Използувани са предимно писмата на писателя — един малко познат и затова представляващ огромен интерес материал. Подбраните откъси рисуват писателя в един по-интимен и пределно откровен план — резултат на споделени мисли и вълнения с най-близки хора и приятели.
Тематично обединени в пет раздела: Общество, Народ, Литература и изкуство, Творчески процес. Творци, размислите на М. Горки са подредени хронологически (по датата на написването им), което дава възможност на читателя да възприема книгата като едно цялостно произведение със своя специфика и красота.

30 други книги от същия раздел: