Мемоари Биографии Пътеписи

Разгледани книги

Намалена цена! Mагьосник сред духовете Уголеми

Mагьосник сред духовете

12,60 лв

-10%

14,00 лв

Повече информация

ИздателствоШамбала Корицимеки
Година2013Страници364
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBN~СъстояниеНОВА

Откъси от книгата...


Умът ми винаги е бил отворен, възприемчив и готов да повярва.

Знаменитият маг споделя своите дългогодишни изследвания върху дейността и способностите на някои от най-известните окултисти, спиритисти и медиуми на ХХ век, като сър Артър Конан Дойл, Еусепия Паладино и други.

Хари Худини (1874-1926) е знаменит американски маг-илюзионист. Худини започва да прави фокуси, когато е само на 10 години. През 1892 година приема псевдонима „Худини” в чест на знаменития на времето френски илюзионист Робер Уден (Jean Eug?ne Robert-Houdin).

Първоначално Худини започва гастроли в САЩ със своя брат, самоосвобождава се от белезници и резервоари, пълни с вода, заключени с катинари. Худини непрекъснато усъвършенства и усложнява своите трикове и фокуси.

През 1910 година започва да се снима в киното. Става приятел с президента Теодор Рузвелт. Има слухове, че се свързва с тайните специални служби. Започва да се интересува от авиация и прави първия в историята полет над Австралия.

В последното десетилетие от живота си Хари Худини започва да издава книги, в които разкрива както много от тайните на своите трикове, така и тайните на мнозина от най-известните на времето окултисти, медиуми и екстрасенси, и провежданите от тях сеанси за връзка със свръхестествени, отвъдни сили.
Негов близък приятел и същевременно опонент е сър Артър Конан Дойл, известен не само като гениален писател, но и като виден представител на движението на спиритистите.

Смъртта на Хари Худини засега остава забулена в загадка!

Дали причината не е в тайните, които разкрива?

Част от тях ще научим от тази уникална книга!

30 други книги от същия раздел: