Хиромантия Физиогномика Астрология Нумерология Таро

Разгледани книги

Нова Астрология Уголеми

Астрология

9,00 лв

Страници109
ИздателАбагар
Корицимеки
Година1991
Езикбългарски
Форматсреден
Състояниемн. добро

Повече информация

ПРЕДИСЛОВИЕ
Когато хората убиват, те дълбоко се заблуждават, защото мислят, че е унищожаването на тялото унищожават и онова съзнание, което го е обитавало.
Така е и когато те убиват една идея, едно учение, една наука. Днес има много древни науки, които са погребани
- астрологията е една от тях. Знайни им са и гробовете дори: в еди-коя ’’енциклопедия", еди-кой ’’речник", и ония, които посещават гробищата на човешките предубеждения и догми, ала нямат око за живото в живота, ще ви се присмеят, ако им заговорите за неща "отдавна умрели" според тях. Те дори могат да ви посочат и имената на ония "официални учени", свещенослужители в храма на науката от Ренесанса насам и достойни до наши дни, които са извършили погребението на тия "суеверици" и да ви цитират нещо от техните "надгробни речи". Наистина във времето на Ренесанса от астрологията бяха останали само дрипи - тази божествена девица се изплъзна от ръцете на оная сган от шарлатани-гадатели и те успяха да откъснат от нейните одежди само по някоя и друга дрипа. Та когато дойдоха по-късно учени, те всъщност погребаха не астрологията, а няколко "астрологически дрипи".
Тъй е: когато хората погребват, те погребват само дрипите - живото си заминава, за да влезе в нова форма и нова фаза на развой.
Така беше и с астрологията. Доскоро мнозина мислеха, че тя е мъртва наука и това предубеждение така бе залегнало в техните умове, че и не смятаха за нужно сами да проверят онова, което им бяха натрапили. Една от чертите на съвременния човек, какъвто и да е той - учен или прост, - е, че пази ревниво своите догми. Той дреме над своето наследено от дядо и. баба имане, над своите наследени ценности и не си дава труд да провери дали повечето от тях не са фалшиви. И днес по разните пазарища на живота - религиозни пазарища, политически пазарища - хората си служат с тия фалшиви монети на атавизма и наричат това "почтена търговия". А има

20 други книги от същия раздел: