Хиромантия Физиогномика Астрология Нумерология Таро

Разгледани книги

Намалена цена! Творящите сили на звездния мир. Астрологични лекции Уголеми

Творящите сили на звездния мир. Астрологични лекции

14,25 лв

-5%

15,00 лв

Страници525
ИздателБяло Братство
Корицимеки
Година2018
Езикбългарски
Форматсреден
СъстояниеНОВА

Повече информация

КНИГА ЗА АНГЕЛИТЕ, ЗВЕЗДИТЕ И ХОРАТА
Иван Аншонов-Изворски е ученик в окултнаша школа на Учителя Петър Дънов, която функционира от 1922 до 1944 година. Учителя лично му е преподавал астрология - наука за човека и звездите, почиваща върху основните принципи в Битието - Любов, Мъдрост, Истина, Правда и Добродетел. Затова би могло да се каже, че тази книга е поток от извора на Учительовото слово.
Иван Антонов е роден е на 1 септември 1899 г. в село Извор, Радомирско. Истинската му фамилия Андонов е променена изглежда заради звученето й в разговорната реч. Сам си добавя прозвището Изворски. Остава сирак на 6-годишна възраст. Баща му загива, спасявайки давещи се в една река. Майка му умира от мъка по съпруга си след година. Иван преживява тежко нейната смърт. Прекарва една седмица край гората на селото съвсем сам. След този нещастен случай съседи и роднини поемат грижата за него и братята му. Не можейки да се примири с такъв живот, той тръгва един ден по железопътната линия за София, която минавала край селото.
Пристига в София, започва да живее като гаврош и заедно с други бездомни деца се препитава край пазара на Красно село, пренасяйки багаж. Известно време работи при кафеджия и при млекар. След около пет-шест години в съдбата му настъпва поврат. Една от домакините, които го наемали периодично, забелязва, че Иван се отличава с особена честност и го приема да живее в дома й като домашен помощник. Тази жена била братовчедка на Паша Теодорова - стенографка на Учителя.

13 други книги от същия раздел: