Исторически романи

Разгледани книги

Последният летописец Уголеми

Последният летописец

9,00 лв

Повече информация

ИздателствоНародна култура Корицимеки
Година1989Страници222
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBN~Състояниемн. добро

Откъси от книгата...


Натан Ейделман е един от обичаните в съветската страна писатели, посветили перото си на историческата тематика. Популярността си дължи на книги като: „Пушкин и декабристите", „Границата на вековете", „Лунин", „Херцен против самодържавието", „Големият Жано" и др. Сплавта от интригуващи човешки съдби, исторически загадки, акуратната архивна работа с документ и материали, както и живият, емоционален, съвременен авторски език определят и интереса на читателите към творбите на писателя историк.

Новата книга на Натан Ейделман „Последният летописец" е посветена на една от най-интересните личности в руската история, известния писател, историк и обществен деец Николай Карамзин. В основата й е залегнала любопитната история на създаването на неговия знаменит труд „История на Руската държава", изиграл неоценима роля в развитието на руската историография и литература.

„Последният летописец" пресъздава ярко и запомнящо се епохата на Карамзин, богатата му и сложна личност, образите на неговите приятели и противници, острата борба на мнения около неговата „История на Руската държава". В книгата са използувани малко известни досега, а също и нови архивни материали и свидетелства. Всяка страница в нея откроява пъстрата панорама на отминалата епоха, самобитните личности, които определят нейния духовен облик.

30 други книги от същия раздел: