Земеделие животновъдство растениевъдство гъбарство

Разгледани книги

288 съвета за любителя лозар Уголеми

288 съвета за любителя лозар

Продуктът вече не е наличен

Повече информация

ИздателствоЗемиздат Корицитвърди
Година1985Страници184
ЕзикбългарскиФормат 205/200/18 мм
ISBN~Състояниемн. добро

Откъси от книгата...


Авторът на книгата проф. Митко Ников, под формата на въпроси и отговори дава ценни съвети по отглеждането на лозята. От нея ще научите как се засажда младо лозе, откъде се набавя посадъчен материал, към какви сортове да се насочите, как се торят, обработват и режат лозите, както и кои са най-опасните болести и неприятели на лозата и как да се опазите от тях.

Ще научите още и как по-дълго да запазите гроздето за вашата трапеза, как да приготвите безалкохолни напитки от него и, разбира се, как да си направите бяло и червено вино... Ако искате да си направите сенчести чардаци, ще научите особеностите на асмовидното отглеждане на лозата в личния двор. Всеки лозар, който би желал да избегне грешките, допускани при отглеждането на лозата и да изпита задоволство от резултатите на своя на труд, трябва да потърси отговорите на въпросите, които го интересуват в книгата на проф. Ников...

Проф. Митко Ников е ученик на бележития наш учен академик Н. Неделчев. Повече от 30 години той работи в областта на лозарството, представяйки множество научни статии и публикации. Трето допълнено издание.

Заедно с тази книга, купуват още и:

30 други книги от същия раздел: