Ужаси

Разгледани книги

Четири след полунощ. Част 1-2 Уголеми

Четири след полунощ. Част 1-2

14,00 лв

Страници1019
ИздателВедрина
Корицимеки
Година1992
Езикбългарски
Форматсреден
Състояниемн. добро

Повече информация

Част 1: Лонголиерите. Таен прозорец, тайна градина.
Част 2: Библиотечна полиция. Слънчевото куче.

"Четирите новели не са свързани сюжетно. В действието на всяка от тях участват лица и обекти от обозримата действителност. Целта на Стивън Кинг не е да потопи читателя в ежедневието и проблемите на средата, а само да изгради фон, който да помогне за свързване на естественото и свръхестественото в мислите и поведението на героите.

Но защо тези четири новели са включени от автора в една книга и защо тя е озаглавена "Четири след полунощ"? Може би защото според суеверието, точно в полунощ е времето за преход към отвъдното..."

Ланголиерите.
Нощен полет от Лос Анджелис за Бостън наглед рутинен. Повечето пасажери заспиват, а когато се събуждат, ги очаква страховито откритие - в самолета са останали само единайсетима! Следва принудително кацане в Бангор където ужасът тепърва започва. Защото нашите оцелели попадат в призрачно мрачен, мъртъв свят. И защото там ги чака нещо, което ще ги накара да съжаляват, че са оживели. Чакат ги ланголиерите.

Таен прозорец, тайна градина.
Какво ли е да надникнеш през таен прозорец в съзнанието на писателя Морт Рейни, току-що развел се със съпругата си, живеещ сам в къща край езерото Ташмор? Стивън Кинг надниква през този прозорец и съчинява новела, която влиза под кожата - историята на автор, който изпитва ужас от обвинение в плагиатство. Кой е Джон Шутър и защо Морт Рейни не може да го накара да му повярва, че не е откраднал разказа му? Кинг отново ни отвежда до тайните кътчета в градината на съзнанието, в които не искаме да надникваме за нищо на света.

27 други книги от същия раздел: