Ужаси

Разгледани книги

Намалена цена! Сейлъмс Лот Уголеми

Сейлъмс Лот

9,60 лв

-20%

12,00 лв

Страници493
ИздателПлеяда
Корицимеки
Година1992
Езикбългарски
Формат130/200/30 мм
Състояниедобро

Повече информация

Преводач: Любомир Николов

Сейлъм'с Лот е хорър роман, писан в периода 1972-1975, от американския писател Стивън Кинг. Това е неговият втори публикуван роман. Действието се развива в малко градче в Нова Англия, САЩ като сюжетът бавно започва да се свързва с вампири.

Запустял и мрачен, Марстъновият дом се издига на хълма до малкото градче Селъм'с Лот. Овладени от сатанински сили, местните жители един по един се поддават на непреодолимата им власт. Загадъчна смърт отнася мъже, жени, деца и старци. А нощем черни сенки бродят по пустите улици и чукат по прозорците.
В тихото ежедневие сякаш се възраждат най-мрачните ужаси на средновековието. Бен Миърс - героят на романа, е принуден да повярва в древните легенди за вампири и призраци. Но кой би го изслушал, преди да е станало късно.

Селъм'с Лот се превръща в арена на безмилостна борба, в която залогът е нещо по-важно от живота.
От едната страна са прастарите черни сили, привлекли в редиците си живи и мъртви. От другата - писателят Бен Миърс, лекарят Джими Коди, учениът Марк Петри и свещеникът Доналд Калахан. Не всички ще оцелеят в схватката с НЕЖИВИТЕ и техния повелител, докато накрая бъде сложен край на страховитото нашествие.
И все пак... наистина ли е сложен край?

27 други книги от същия раздел: