Учители Мъдреци Мистици Адепти

Разгледани книги

Орфей Прорицателя Уголеми

Орфей Прорицателя

12,00 лв

Повече информация

Издателство Народна младеж Корици твърди
Година 1974Страници 237
Език българскиФормат среден
ISBN  Състояние добро

 

Откъси от книгата...


Благодарение на редица древни автори и най вече Питагор, до наши дни е достигнала същността на древнотракийското учение наречено "орфизъм” по името на един от най ярките пропагандатори на тази доктрина от онова време. Освен него обаче в тази посока са се изявявали и много други пропагандатори на тази идея. Те били учители, маги, философи и лечители и пред тях са се прекланяли и хора и природа. Идеята за единството и вечноста на циклично повтарящите се житейски ситуации проявяващи се на по високи вибрационни нива като част от заобикалящия ни космос е надживяла времето и границите, достигайки до наши дни и ширнала се по целия свят. В тази дейност трима са били основните играчи .

Този своеобразен идеен триумвират е дал живот на едно учение, пред което са се прекланяли и удивлявали най-различни личности от древността и до днес. Ако Орфей е бил мислителят, Мистикът, който е умеел да подчинява на волята си животните и хората, който е ликувал душата чрез музика и насочена енергия – то другите са притежавали подобни умения, допълвайки се един друг. Залмоксис е легендарен жрец и цар на гетите.

Същият е приел да живее в отшелничество, медитирайки и достигайки до своето духовно съвършенство. Умеел e да изпада в състояние на "сомати“ и е лекувал, използвайки силата на кристалите и билките.

Лин е митичен маг, лечител и учител, вожд на племето пеласги. Проповядвал е учението за космическата хармония и единството в природата, предимно в западните части и егейските острови. Лекувал е използвайки острието на метала – тоест хирургията. Умеел е да намества кости и е познавал силата на на билките и лечебността на минералните извори. Тримата, заедно със своите сподвижници и ученици като Мозеос и други, вероятно често са пътували както до Египет, където са учили, така и до по-далечния изток – Индия.

18 други книги от същия раздел: