Учебници за ВУЗ

Разгледани книги

Нова Основи на металокерамичната технология Уголеми

Основи на металокерамичната технология

Продуктът вече не е наличен

Страници 188
Издател Медиор
Корици меки
Година 1996
Език български
Формат академичен
Състояние добро

Повече информация

В книгата детайлно е описана технологията, използваната апаратура, инструменти и материали. Целия процес е богато онагледен с цветни снимки и графики.

ПРЕДГОВОР
Днес металокерамичната конструкция е една от най-широко използваните възстановителни комбинации в стоматологията. За съжаление, малко са достъпните публикации, които предоставят въвеждаща и ориентирана относно уменията техническа информация за процесите на изработване на тази много популярна протеза. „Основи на металокерамичната технология“беше написана за всички, които работят в областта на естетичното зъбопротезиране.
След кратък исторически преглед на еволюцията на керамиката в стоматологията, първата глава въвежда читателя в техническия език на металокерамичната технология. Всяка от следващите осем глави добавя нова информация към този фундамент и буквално се надстроява върху предшестващия материал. В края на текста (в девета глава) читателят ще е научил основните техники за нанасяне на порцелана.
Положени бяха съгласувани усилия за включването на достатъчно сведения от теоретичен характер, които да позволят на читателя да разбере защо се използват определени процедури, техники или оборудване. Умението да се изгради една естетична металокерамична конструкция е изкуство, но все пак в основата на всичко стоят научните знания в
областта на стоматологичното протезиране.
Да се надяваме, че този текст е обединил успешно изкуството с науката по такъв начин, че читателят да може да посрещне с увереност предизвикателствата на тази вълнуваща страна на стоматологичната технология.

Думи на признателност
Публикуването на една книга не е индивидуално усилие, а колективно постижение на много и прекрасни специалисти. Искам да призная за такива хората „зад кулисите“, поради приносите им към този проект.
Специална благодарност се полага на д-р Джеймс К. Кеслър за ценните му първоначални приноси за този текст и на Арто X. Кинг за техническото му сътрудничество.
Отправям специална благодарност и на г-н Ал Юнг от Сан Антонио, щата Тексас и на г-н Марк Дърлам от Индианаполис, щата Индиана, за професионалната изработка на илюстрациите.


30 други книги от същата категория: