Трилъри

Разгледани книги

Щамът андромеда Уголеми

Щамът андромеда

4,50 лв

Повече информация

ИздателствоОтечество Корицимеки
Година1979Страници314
ЕзикбългарскиФорматумален
ISBN~Състояниеизползвана - добро

Откъси от книгата...


ОТ АВТОРА

В тази книга се разказва петдневната история на една от най-големите кризи в американската наука.
Както в повечето кризи, събитията, съпровождащи случая „ щамът „Андромеда" бяха една смесица от прозорливост и глупост, невинност и невежество. Почти всички участници изпадаха в моменти на велико озарение и изключителна глупост. Затова е невъзможно да се опише всичко това, без да се обидят някои от тях.

Все пак е по-важно да се разкаже самата история. Нашата страна поддържа най-могъщата система от научни учреждения. Непрекъснато се правят открития и много от тях имат важно политическо и обществено значение. В близко бъдеще можем да очакваме и други кризи от типа на „Андромеда". Ето защо смятам, че е необходимо хората да знаят как възникват научните кризи и как се разрешават.

При разследването на събитията, свързани с щама „Андромеда", и създаването на повестта ми помогнаха много хора, които мислеха като мен и ме насърчаваха да разкажа историята подробно и точно.

Тъй като книгата е посветена на сложни научни проблеми, в нея има доста техническа терминология. Разбира се, където е възможно, обяснявам тяхната същност. Избягвал съм изкушението да опростя както проблемите, така и ...

30 други книги от същия раздел: