Техническа

Разгледани книги

Устройство и монтаж на електрически уредби за ниско напрежение Уголеми

Устройство и монтаж на електрически уредби за ниско напрежение

Продуктът вече не е наличен

Страници377
ИздателТехника
Корицитвърди
Година1981
Езикбългарски
Форматсреден
Състояниеотлично!

Повече информация

Учебник за СПТУ по силнотокова електротехника
Учебникът е предназначен за средните професионално-технически училища, професия „Електромонтьор на електрически инсталации в сгради“.
Материалът е разпределен в седем глави. Разгледани са основните въпроси, във връзка с устройството и монтажа на осветителните и силовите електрически инсталации в сградите,въздушните и кабелните мрежи за ниско напрежение, електрообзавеждането на промишлените предприятия, както и свързаните с тях най-общи сведения за сградите и строителните работи. Изяснени са и някои най-общи понятия във връзка със същността на електрическото осветление.
Към съответните глави са дадени практически указания за изпълнението на електромонтажните работи, засегнати са някои въпроси, свързани с организацията на труда, както и най-важните изисквания на действуващите правилници. В приложението са дадени таблици с някои необходими в практиката справочни данни.
Книгата може да бъде полезна и на монтажниците и специалните технически кадри, които работят по изграждането, монтажа, ремонта и експлоатацията на електрическите уредби за ниско напрежение.

30 други книги от същия раздел: