Тайни и загадки

Разгледани книги

Тайните на Магията Уголеми

Тайните на Магията

Продуктът вече не е наличен

Повече информация

ИздателствоАбагард Корицитвърди
Година1994Страници136
ЕзикбългарскиФорматголям
ISBN~Състояниеизползвана - добро

Откъси от книгата...


Повечето от нас биха желали да притежават власт - власт над своята съдба и над другите хора. Векове наред мнозина са я търсили чрез ритуалите и формулите на магията.

В тази книга се разказва как някои са се обръщали към древната мъдрост на кабалата, как други са я търсили в скритите значения на думите и звуците как трети са мислели, че са открили ключа към нея в числата. Всички те са се надявали, че магията ще им помогне да разберат света, в който живеем, и да му повлияят.

Какво са открили магьосниците? Дали действително са успели да овладеят определени сили? Дали и те, подобно на алхимиците, са имали по-дълбока мотивация от личното облагодетелстване?

Стюарт Холройд е роден в Йоркшир, Великобритания, през 1933 г. Чел е лекции по философия в Университетския колеж, Лондон. Първата му публикувана книга е 'Излизане от хаоса' и представлява есе върху съвременната литература (1957 г.). Оттогава е написал много трудове, някои от които са посветени на свръхестественото. Публикациите му включват 'Психика и съзнание', 'Прелюдия към приземяването върху планетата Земя' и 'Извънземен интелект'.

30 други книги от същия раздел: