Световни религии

Разгледани книги

Кой е Бени Хин. Помазан божий служител или вълк грабител в овча кожа Уголеми

Кой е Бени Хин. Помазан божий служител или вълк грабител в овча кожа

12,00 лв

Повече информация

Издателство~ Корицимеки
Година2012Страници295
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBNСъстояниенова

Откъси от книгата...


Това е книга представляваща дългогодишно изследване на живота, проповядването и част от написаното в книгите на известния проповедник, който всеки ден може да бъде видян по телевизия TBN. През последните 20-21 години той се е превърнал в най-популярният проповедник в САЩ, но кой наистина е той?

Освен Бени Хин в книгата се разглежда възникването на християнската телевизия (включително и TBN) и нейното развитие, животът на различни проповедници, някои от които заловени в различни неща, които дават свои признания, както и такива, които не са заловени, но разказват за методите по които са лъжели християните. В книгата се обясняват също и около 15-18 лъжедоктрини в съвременното християнство и техният произход.

Тъй като тази книгата е строго профилирана, тя е предназначена изключително за християнския читател и се издава на принципа самиздат (посредством самофинансиране). Ще се разпространява предимно в църквите. Като изключение в съвсем малък брой книжарници ще пусна ограничена бройка (не повече от 100 книги). Тиражът е само 1000 броя и съдейки по интереса в християнските среди е съвсем недостатъчен. Най-четената тема в блога ми посетена над 4000 пъти за четири месеца и половина (от времето на публикуването на книгата) и общо за момента над 9 760 пъти е тази за развода на Бени Хин и освен интереса във връзка с този проповедник показва слабото разбиране на нещата и необходимостта от подобна книга.

До този момент в християнските книжарници в страната не е излизала подобна книга. Нищо каквото и да сте чели не е в състояние да се сравни с нея. Единствените две книги публикувани в България от настъпването на демокрацията, които общо взето бегло и само отчасти могат да бъдат сравнени са: "Другото благовестие" и "Игра с огъня". Вероятно в България над 90% от християните въобще не са наясно с повечето въпроси и над 98% от пастирите. Темите, които съдържа книгата са поучителни както за ръководителите на църквите - пастири и църковни ръководства, така и за отделния християнин и са препоръчителни за християнските училища и християнските библиотеки.
Източник: http://ernest.blog.bg/novini/2012/02/01/izleze-knigata-koi-e-beni-hin.893822

Туфик Бени Хин е от арабско-арменски произход с майка полуарменка, полуарабка и баща арабин от гръцки произход с дядо грък. На 14 г. възраст пристига със семейството си в Канада след шестдневната война в Израел. Само година след като повярвал на 21-годишна възраст започва да проповядва и по примера на Ейми Макферсън и Кетрин Кулман да води изцерителни служби.

Но неговата проповедническа кариера започва едва след уговорена сватба за дъщерята на пасторa Roy Harthern от Флорида от деноминацията Асамблея на Бога, докато летели със самолет на връщане от икуменична конференция в Сингапур на южноафриканския икуменичен проповедник David du Plessis. След брака и взимането на американско гражданство Туфик се премества в Орландо при новото си семейство и основава своя собствена църква.

След инциденти с няколко стотин демонстриращи християни протестиращи пред църквата му против неговите лъжи и лъжедоктрини, два смъртни случая на негови приближени от служението му починали от наркотици и започнали разследвания той премества служението си в Тексас в опита си да заличи следите си. Поради огромния брой постъпили оплаквания от християни от есента на 2007 г.

Бени Хин е подложен на сенатско разследване за измами в особено голям размер.

30 други книги от същия раздел: