Себе си познай Духовни учения

Разгледани книги

Намалена цена! Аор Аваронор Уголеми

Аор Аваронор

Продуктът вече не е наличен

Повече информация

ИздателствоЛогос Корицимеки
Година2003Страници180
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBN9549734080СъстояниеНОВА

Откъси от книгата...


ПРЕДГОВОР
И мракът, и светлината са було — те скриват тайната на живота. Всяко същество е длъжно да се освободи от капаните на мрака и светлината. Тогава същността на човека ще излезе наяве. Тази същност се нарича АОР АВАРОНОР — Осветеният мрак или Изначалното място. Други го наричат себепознанието, себенамирането. Който е осветил своя мрак, той е осветил древна Тайна в себе си. Той се е посял във величието на Пълнотата. Пълнотата, това е завръщане във вечната Божественост. Това е вечната религия. Всичко това става по пътя на свободата. Само свободата може да ни направи истински воини. Воинът е същество, което се е завърнало в своята собствена Тайна. Тази Тайна е оградена от една жива тишина. Тази Тайна е осветена — това е АОР АВАРОНОР. Такъв е пътят: светлината успокоява, тъмнината движи, мракът вдълбочава и накрая идва Духът — господарят на Пълнотата. Всичко е вече осветено.

~~~
Съветите на Дон Хаваро към Галамор, неговия син

Ако искаш да бъдеш нещастен, достатъчно е да си се отказал да контролираш своите мисли, чувства и действия. Щом не ги контролираш, те знаят къде да те заведат. Това е пътят към нещастието. Ако искаш да бъдеш щастлив, отдай живота си на идеята за щастието. Така ще придобиеш хубави жена, хубави деца, хубаво семейство, много усмивки. Така ще бъдеш щастлив, по ще си изпуснал същността.

Ако искаш да бъдеш зло за света, достатъчно е това да си се отказал да мислиш. Тогава други ще мислят вместо теб. Злото обича лесния път. В лесния път то ще те зароби и ти самият ще станеш негов Слуга! Но това е твоят личен път на саморазрушение. Ако искаш да бъдеш добър, достатъчно е да отдадеш живота си за другите, да работиш за тях, да мислиш за тях. Но и това е Изпускане па същността.

Но, сине мой, ти избери пътя на себепознанието. Изостави щастието и нещастието, изхвърли доброто и злото. Избери Любовта - Древният Път, а тя ще те заведе там навътре, много дълбоко в себе си. Там навътре е твоята вечност. Любовта ще те направи истинолюбив. Истннолюбието ще те направи мъдър.

Мъдрецът, сине мой, това е същността на световете. И не забравяй ти направи сам своя избор. Но каквото и да си избрал, това ще бъде вече твоят път.

Заедно с тази книга, купуват още и:

30 други книги от същия раздел: