Самоусъвършенстване

Разгледани книги

Учителят Беинса Дуно Уголеми

Учителят Беинса Дуно

18,00 лв

Страници283
ИздателАлфиола
Корицимеки
Година2019
Езикбългарски
Форматакадемичен
СъстояниеНОВА

Повече информация

Необходими пояснения за читателя на новото издание на този труд

Книгата „Учителят Беинса Дуно” има нетрадиционна история.
Историята на човечеството показва как във всяка окултна школа, след напускане на физическото тяло от нейния създател, се активизират личностните изяви на нейните ученици. Енергиите, управлявани от Великия Посветен, се отприщват и изявяват чрез учениците според тяхната ориентация и духовно ниво. Така след заминаването на Христос от тялото на Исус, между апостолите се разразяват люти борби относно пътя, който трябва да поемат. Апостол Петър, като представител на религиозния свят и апостол Йоан, представител на дълбокия мистицизъм, се обявяват срещу апостол Павел, представител на езическия свят на гностицизма. Обвиняват го, че изменял Учението Христово, а той отговаря, че се съобразява с римския имперски манталитет и трябва да докаже, че Христос е по-велик от техните богове. Тези борби после прерастват между църковните отци, които, поради тесен фанатизъм, на съборите в първите векове отлъчват най-напредналите в учението с религиозна ярост, диаметрално противоположна на Учението на Любовта, завещано им от техния Учител.

Обществото около Учителя Беинса Дуно, както около всеки Световен Учител, представлява в миниатюр цялото минало човечество. Мога да свидетелствам, че там имаше египетски жреци, израелски царе и посветени, йоги, герои от Френската революция, християни, мистици, йезуити, кабалисти, толстоисти, богомили и светни от нашето минало и, разбира се, имаше и техни обвинители и мъчители. Постепенно се очертаваха представителите на трите категории души: на Лявото посвещение, на Дясното посвещение (Бялото Братство) и на Всемирното братство. Всеки от Лявото посвещение имаше да доизплаща някаква карма. Душите от Дясното посвещение винаги слизат, за да се усъвършенстват. Представителите на Върховното Космично Братство идват да помагат на човечеството. В тях се пробужда Космичното съзнание виждат живота като Единство и работят за обединение в Цялото.

Енергиите на тези актьори на Драмата, акумулирана през Космичното съзнание на Световния Учител, се разпростират по веригите души, на които те са представители и се стремят към изява след неговото заминаване. Сформира се Братски Съвет с административни функции - да изпълнява задълженията към държавата и да организира издаването на Словото.

Как е планирал Учителят Пътя на Учението?

В един разговор край Седемте рилски езера Учителят говори така:
„Моята Задача е да ви предам Всемирното Учение.
Вашата задача, като ученици, е да го предадете на Българския народ.
Задачата на Българския народ е да го предаде на всички народи...”
И всички отговарят пред Бога за изпълнението на задачите си.

30 други книги от същия раздел: