Самоусъвършенстване

Разгледани книги

Нова Намалена цена! Мисли от сърцето. При изворите на мъдростта Уголеми

Мисли от сърцето. При изворите на мъдростта

14,40 лв

-10%

16,00 лв

Страници256
ИздателКибеа
Корицимеки
Година1999
Езикбългарски
Форматсреден
Състояниемн. добро

Повече информация

Отново преизпълнена с любов, Луиз Хей ни убеждава, че:
- Когато произнасяме положителни утвърждения, ние се разделяме с ролята си на жертва и признаваме собствената си сила
- Никога не е късно да осъзнаем в какво вярваме, защото усвояваме своята система от убеждения в много ранна възраст и после вървим през живота, създавайки събития, които да й съответстват
- Няма значение какво казват другите, важно е как реагираме ние и какво избираме да мислим за себе си
- Изцелението означава да постигнем цялостност, да приемем изцяло себе си - не само онова, което харесваме, а всичко и да простим, защото болестта се ражда от непрощаването
- Чудесно усещане е да знаем, че от никого не зависим, че имаме в себе си огромна способност да извършваме положителни промени в живота си - прекрасно, освобождаващо чувство.

Луиз Хей е родена на 8 октомври 1926 г. в Лос Анджелис, САЩ.

Преклонната възраст на авторката на "Излекувай живота си" ни най-малко не ѝ пречи да бъде жизнена, изпълнена с енергия и оптимизъм.

Първата си книга тя написва през 1976, когато е на 50 години. "На 85 продължавам да пиша, изнасям лекции, не спирам да чета и да уча. Обичам хората и купоните и пътувам непрекъснато. Животът ми се превърна в съкровищница от изживявания." - споделя самата тя в едно интервю от 2012 г.

Но животът на Луиз съвсем не е бил толкова розов, колкото изглежда днес. Тя минава през много изпитания, докато научи "уроците на живота".

Едва 5 годишна Луиз е изнасилена от съсед. Малко по-късно тя става жертва и на посегателства от страна на втория си баща. Напуска училище и избягва от дома си, когато е само на 15, но с това проблемите не свършват. Няколко месеца по-късно Луиз разбира, че е бременна. Тя няма как да задържи детето и затова го дава за осиновяване.

За известно време всичко изглежда наред. Луиз си намира работа като модел и се омъжва за влиятелен английски бизнесмен. Големият удар на Съдбата идва, когато след 18 години съвместен живот, съпругът ѝ я изоставя. Самата Луиз споделя, че това е бил повратен момент в живота ѝ.

Търсейки помощ и подкрепа, тя попада в Първата църква за религиозна наука, намираща се на 48 улица в Ню Йорк. Там тя за първи път чува идеята, че положителният начин на мислене може да промени живота ни. Звучи толкова просто и лесно - не ти трябва нищо друго освен позитивни мисли. Луиз започва да отделя цялото си време и усилия, както самата тя признава, за да постигне онова, което винаги е желала - спокоен и щастлив живот. След известно време дори става терапевт в Църквата и започва да помага на другите.

Но през 1977 или 1978 г. тя се изправя пред най-страшното предизвикателство за вярата й в положителното мислене. Луиз Хей получава диагноза "рак на маточната шийка". Според лекарите болестта ѝ е в стадий, в който вече е нелечима. Разсъждавайки как се е стигнало дотам, Хей смята, че тежката болест е следствие на тежките емоционални и психически травми, преживени в детството ѝ. Но този път тя не пада духом, а е твърдо решена да се бори и да победи.
Луиз напълно отказва хирургичната намеса, химиотерапията и лъчелечението. Вместо това тя се насочва към алтернативни методи - рефлексология, здравословно хранене, пречистване на тялото и най-важното - позитивни, себеутвърждаващи мисли. Любовта и прошката - това според нея са двете най-мощни оръжия, които могат да победят всяка болест.

И тя наистина успява да срази рака. Научно обяснение за това няма.

Когато през 1985 г. започва да се говори за новата, нелечима болест, наречена СПИН, Луиз е вече напълно здрава и по-силна от всякога. Лекарите са объркани - те не знаят как да помогнат на нуждаещите се. Но Луиз Хей се обляга на своя опит.

Първата група е съставена от 6 мъже, заразени с вируса на СПИН. С тях Луиз провежда групова медитация, зарежда ги с позитивни мисли, а на края - всички заедно пеят песни. Дали това действително помага? Категорично, пък било то и само в емоционален план. Шест месеца по-късно в дома ѝ искат да влязат повече от 90 души, които да бъдат част от терапията. Малко след това Луиз Хей получава правото да ползва един спортен център, през който седмично преминават по близо 850 серопозитивни.

Успехът на книгите на Луиз Хей е огромен. Те нямат нужда от реклама. Фактът, че авторката им днес е жива, здрава и по-енергична от всякога, е най-голямото доказателство за силата и ефективността на положителното мислене.
През 1988 г. Луиз Хей гостува в телевизионното шоу на Опра Уинфри, благодарение на което нейната история достига до милиони хора. Само за една седмица книгата "Излекувай живота си" попада в списъка с бестселъри на вестник "Ню Йорк таймс". С повече от 40 милиона продадени копия по целия свят тя остава там и до днес.

"Водени от стария си навик да мислят негативно, мнозина не разбират каква вреда си нанасят. Но никога положението не е безнадеждно, защото винаги можем да променим мисленето си. Когато се научим последователно да избираме положителните мисли, старите - негативните, изчезват."

Луиз Хей

30 други книги от същия раздел: