Романи Повести Новели

Разгледани книги

Намалена цена! Внезапна Зора Уголеми

Внезапна Зора

18,00 лв

-10%

20,00 лв

Повече информация

Издателство КолибриКорици меки
Година 2012Страници 416
Език българскиФормат среден
ISBN  Състояние добро

 

Откъси от книгата...

Животът на Бодхидхарма е вдъхновил и продължава да ражда предания и митове. „Внезапна зора" е забележителна история – една мащабна, виртуозна сплав от исторически факти, легенди и покоряваща доза въображение.

Войник с обещаващо бъдеще решава да стане монах и да търси Просветление. След много лутане той най-сетне успява. Посвещава се на мисията да замине за Китай и да разпространява учението на Буда. Бодхидхарма прекосява Хималаите и р. Яндзъ и среща интересен млад човек, който става негов ученик. Заедно те навестяват императорския дворец в Нанджинг, а после стигат и до скромен храм в планината, наречен Шаолин. Това епично пътешествие, наситено с романтика, опасности и красиви приключения, ще ви завладее без усилие, независимо дали сте любители на бойните изкуства, почитатели на Дзен будизма или просто желаете да обогатите представите си за Изтока.

„Това е книгата, която поклонниците на бойните изкуства чакат от 2000 години" (Крис Крудели)

„Четиво, одухотворило древен мит, обречено да се превърне във внушителна приказка за пътешествието на боеца" (Патрик Макарти)

„Вдъхновяващ, стремителен, прекрасно написан роман, обикнах го" (Джоф Томпсън, майстор на бойни изкуства, член на BAFTA – Британска академия по филмово и телевизионно изкуство, кинодеец)

„Книга, която заплита фантазия и правдоподобни мотиви, за да не позволи на читателя да си поеме дъх" (Айън Абернети)

„Превъзходно изваяни характери, същински океан от действие" (Лорън У. Кристенсън)

„Няма значение дали сте чували за Бодхидхарма, дали се интересувате от бойни изкуства или дали можете да произнесете думата Шаолин, ако имате и най-малък интерес към историческа художествена проза, ще останете запленени от тази изключителна история. Добра е колкото „Шогун" на Джеймс Клавел, написана е майсторски и е невъзможно да я оставиш настрана. Просто брилянтна!" (Лоурънс А. Кейн, майстор по бойни изкуства)

„Като майстор на бойни изкуства и човек, който е изучавал в продължение на 20 години азиатските нрави, намирам, че „Внезапна зора" е точната смесица на бойни изкуства, история, романтика и философия, която ви ангажира и забавлява от началото до края" (Алън Буриз, 2-ра пехотна дивизия на американската армия, инструктор в школа за разузнавачи-снайперисти, писател)

„Да се проследи пътя на Бодхидхарма от Индия до Китай е възхитително изживяване - то е реалистично, исторически богато, с автентични, живи образи. „Внезапна зора" е онова, което трябва да бъдат романите за бойни изкуства – занимателни, земни, изпълнени с прекрасни истории." (Крис Уайлдър, майстор на бойни изкуства, автор на бестселър „Пътят на Саншин Ката")

„Изключително удоволствие е да се чете тази история - аз бях очарован от нашия безстрашен герой още с влизането му в първия храм и през последвалото пътуване чак до пристигането му в манастира Шаолин. Майстори на бойни изкуства, както и будисти ще останат запленени от приказката за легендарния Бодхидхарма." (Никълъс Хюз, майстор на бойни изкуства, телохранител)

„Внезапна зора" се открехва като листа на свещен лотос. Тя е зашеметяващо пътешествие през времето, проследяващо пътуването на един мъж към прозрението. Животът на Бодхидхарма е и плавно, и динамично четиво, подобно на раждането и развитието на самото кун-фу." (Винсънт Пратчър, майстор на бойни изкуства, автор на „Воинът, вещицата и магьосникът")

„Вдъхновяваща, просвещаваща, смешна и тъжна, тази прекрасно написана история и героите ще останат с вас дълго след като сте обърнали последната страница." (Карен Ван Уик, автор на „Санчин – един роман за бойни изкуства")

„Внезапна зора" е занимателна, вълнуваща смесица от история и легенда. В бойните изкуства и Дзен будизма Бодхидхарма си е спечелил голямо уважение, а традиционната връзка с бойните изкуства на храма Шаолин е често разказвана история. Горан Пауъл е добавил плът към скелета на разказа и е превърнал една често идеализирана историческа фигура в човешко същество." (Хари Кук, автор на „Точната история на Шотокан")

30 други книги от същия раздел: