Романи Повести Новели

Разгледани книги

Време за умиране Уголеми

Време за умиране

Продуктът вече не е наличен

Повече информация

ИздателствоХермес Корицимеки
Година2013Страници304
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBN~СъстояниеНОВА

Откъси от книгата...


Десетки са ранени при бомбени взривове в Ню Йорк. Жесток убиец броди из града и всява ужас сред жителите на мегаполиса. Ню Йорк е обзет от хаос и масова паника. Полицията и ФБР се чувстват безсилни да се справят с кризисната ситуация. Те установяват, че убийствата и експлозиите са част от добре обмислен план на зъл гений. За залавянето на злодея обаче разследващите разполагат само с няколко съобщения, адресирани до Майкъл Бенет.
При създалата се ситуация детектив Бенет трябва да прекъсне семейната ваканция край морския бряг. Той се връща в Ню Йорк, за да се включи в специалната група за работа по случая. Поредното жестоко убийство ще доведе до смайващо разкритие за апокалиптичните намерения на психопата. Положението никога не е било толкова критично и само Бенет може да предотврати надвисналата катастрофа.

Своето достойно място в полето на литературата Джеймс Патерсън заема още с първия си роман – "Номерът на Томас Бериман", излязъл в края на 70-те години. За него авторът получава награда "Едгар" за най-добър дебютен роман. Тогава той е 27-годишен.
След този успешен старт писателската му кариера започва да се развива стремително, а почитателите му не крият възторга си от всеки следващ негов романов хит. Днес Джеймс Патерсън е най-продаваният автор в световен мащаб. През последните години той е имал повече бестселъри № 1 отколкото Джон Гришам, Том Кланси, Джоан Роулинг и Дан Браун взети заедно!

30 други книги от същия раздел: