Речници Разговорници Енциклопедии

Разгледани книги

Гръцки език. Самоучител в диалози Уголеми

Гръцки език. Самоучител в диалози

Продуктът вече не е наличен

Страници270
ИздателГрамма
Корицимеки
Годинаб.г.
Езикбългарски
Форматсреден
Състояниемн. добро
Забележкакорицата е прегъната

Повече информация

Този самоучител няма претенции за обстоен и изчерпателен труд върху съвременния гръцки език. Неговите цели са скромни и практически - преди всичко една добра ориентация в граматиката на езика и на тази основа натрупване на определена лексика, която чрез превод да успеете да превърнете сами в свой езиков потенциал и в способност да разбирате и изразявате мислите си.

Авторът е потърсил сравнително най-краткия път към тази цел. Материалът е поднесен логично и за разлика от всички методи на изложение не по склонения, а по падежи. Взети са най-често употребяваните групи съществителни и прилагателни имена от лексиката на гръцкия език.

Съзнателно са избегнати много изключения. Не за да се създаде впечатление, че езикът е лесен, а за да се даде възможност на изучаващия го да се концентрира върху основното в него. Започвайки да учите гръцки език, вие се потапяте в едно неописуемо разнообразие и богатство от думи, форми и изразни средства.

Този малък самоучител е само увертюрата към вашата подготовка. Наученото с него ще ви даде възможност по-лесно и безболезнено да обогатите речника и разговорните си навици в преки контакти и при четене на вестници, списания и книги с помощта на речник.

30 други книги от същия раздел: