Речници Разговорници Енциклопедии

Разгледани книги

Намалена цена! Симптомен диагностичен справочник за вътрешните заболявания Уголеми

Симптомен диагностичен справочник за вътрешните заболявания

Продуктът вече не е наличен

Страници427
ИздателМедицина и физкултура
Корицитвърди
Година1988
Езикбългарски
Формат170/240/0 мм
Състояниемн. добро

Повече информация

В справочника са включени нозологични единици на вътрешни, някои професионални и инфекциозни заболявания, най-често срещани в практиката на лекаря от предния фронт на здравеопазването.
Книгата се състои от три части — симптомник, азбучник и констелационен метод. В първата част са систематизирани симптомите на заболяванията. Те са представени в лаконична форма и подредени по схемата на изследването на болния— анамнеза, обективно изследване и параклинични данни. Всеки симптом в дадената болест е съответно валоризиран.
Азбучникът съдържа всички симптоми на заболяванията, включени в симптомника и подредени по азбучен ред. Под всеки симптом са написани заболяванията, при които той се среща, заедно с диагностичната му стойност.
Конетелационният метод дава възможност да се обработи получената информация от прегледа на болния и предлага на лекаря най-вероятните заболявания.
Книгата е предназначена за лекарите от предния фронт на здравеопазването, стажант-лекари и студенти от горните курсове на висшите медицински институти.

30 други книги от същия раздел: