Психология Философия

Разгледани книги

Човекът-психология Уголеми

Човекът-психология

3,60 лв

Страници207
ИздателНародна просвета
Корицитвърди
Година1989
Езикбългарски
Форматсреден
Състояниемн. добро

Повече информация

Я Л. Коломински е доктор на психологическите науки, зарежда катедра по обща и детска психология в минския педагогически институт „А. М. Горки“. Автор е на редица научни и научнопопулярни книги („Психология на взаимоотношенията в малките групи“, „Психология на детския колектив“, „Човекът сред хората“, „Беседи за тайните на психиката“, „Опознай себе си“ и др.), много от които са преведени на чужди езици и на езиците на народите на СССР.
Книгата „Човекът — психология“, адресирана до учениците от горните класове, запознава читателите с основите на съвременната психологическа наука, показва мястото й в системата на другите науки за човека, разказва за методите на изучаване на човека.
Познавателните процеси (усещане, възприятие, памет, мислене и въображение), вниманието, общуването на личността, нейните особености — са разработените въпроси в книгата и затова тя може да послужи като помагало за факултативни занятия по психология.
Първото издание на книгата „Човекът — психология“ е отличено с бронзов медал на ВДНХ на СССР и с диплом II степен на Общосъюзния конкурс за научнопопулярни книги на дружество „Знание“.

30 други книги от същия раздел: