Проза

Разгледани книги

Нова Трима на бумел Уголеми

Трима на бумел

7,00 лв

Страници 205
Издател Георги Бакалов
Корици твърди
Година 1983
Език български
Формат среден
Състояние отлично!

Повече информация

Ако нямате настроение, недейте започва тази книга, драги читателю. Хуморът е капризно нещо тя може да ви се види дори глупава.
Напротив, при добро настроение, с чаша кафе, а пушачите и с цигара, в удобно кресло, хуморът на Джером ще ви накара от сърце да се посмеете и 'да забравите сивотата на всекидневието.
Предговорите у нас обикновено не се четат. Първо, защото предварително обсъждат, а донякъде и преразказват незапочнатата още книга. И второ, защото често в тях има разни „умности", които още не ви интересуват.
Може би "после, след ,като прочетете книгата и разберете какво значи „бумел" и какво е искал да ви разкаже авторът... Затова ще си позволя да ви предложа един малък „задговор“ или, по-интелигентно казано, послеслов. Но без разни философии! Просто за Джером и днешния ден. Ако не ви се ще, не го четете.
Преводачът


Представете си, драги читателю, че седите в удобно кресло пред камина с прегорял, но все още искрящ огън, а срещу вас, в друго удобно кресло, седи добродушен, към петдесетгодишен чичо с лула (на която между другото е посветил друга своя книга - не помня коя) и вие току-що сте чули разказа му за обиколката на Германия.
Хуморът и изобщо писания от рода на Джеромовите се възприемат и въздействат най-добре именно в подобна обстановка и при подобни условия.
И тъй, бумелът е свършил и вие знаете какво значи бумел, и донякъде сте взели участие в него, но... Но този англичанин, когото описва и за когото разсъждава Джером, не е днешният англичанин, и тази Германия не е днешната Германия, пък и всичко - или почти всичко - е съвсем друго.

30 други книги от същата категория: