Проза

Разгледани книги

Намалена цена! Двойникът Уголеми

Двойникът

6,30 лв

-10%

7,00 лв

Повече информация

ИздателствоХристо Г. Данов Корицитвърди
Година1985Страници270
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBN~Състояниемн. добро

Откъси от книгата...


ЯНКО СТАНОЕВ е ролен на 9 октомври 1944 юлина в село Долна Секирна, Пернишки окръг. Слел завършване на образованието си работи като редактор в списание „Български воин", кореспондент на вестник „Народна млалеж" в Бургас и след това като редактор в списание „Дружба".
Първият му сборник с разкази — „Билет за отиване" — излиза през 1972 година. През 1977 година Станоев се прелставя на читателите с романа „Неандерталецо мой". Слелват сборникът с повести „Шепот край вратата", разказите „Старите казарми" и „Ловец на таралежи".

„Двойникът" е отличен с втора награда от конкурса зa роман на съвременна тема, организиран от ОHC — Пловдив, и издателство „Христо Г. Данов".
Това е твърде интересно реализиран сатиричен роман, където не следва да търсим съвременния герой като конкретна фактура. Положителният герой в случая е безкомпромисната авторова позиция — едновременно на съчувствие и на разобличение. Сполучливите сюжетни решения, сладкодумството и тънкият хумор правят този роман сериозно достижение в жанра.

30 други книги от същия раздел: