Приключенски

Нова Инка - Принцеса на Слънцето Уголеми

Инка - Принцеса на Слънцето

9,00 лв

Страници430
ИздателУнискорп
Корицимеки
Година2005
Езикбългарски
Форматсреден
Състояниемн. добро

Повече информация

Принцеса на Слънцето е първият роман от приключенската сага "Инка". Майсторското описание на екзотичните природни картини е съчетано с професионално познаване на инкската култура и история. Зародилата се предизвестена любов между принцеса Анамая и испанеца Габриел е фона на който се разгръща могъщия културен сблъсък между европейската и инкската цивилизация.
Единайсетия владетел на инките умира. По традиция от него се очаква да посочи наследника на трона, но противно на очакванията, в своята последна земна нощ, Синът на Слънцето допуска до себе си единствено Анамая - мистериозното момиче със сини очи, за да му довери съкровените си божествени тайни.
По същото време на брега на океана пристигат странни бели хора, с намерение да покорят Империята на четирите посоки, земята на инките. Техен водач е капитан Писаро, пратеник на император Карл V. Сред чужденците е и Габриел - млад испански благородник...
Романът е увлекателен, чете се леко, а множеството непознати за нас думи са обяснени в последните страници в специализиран речник.