Приключенски

Разгледани книги

Великите мореплаватели на XVIII век Уголеми

Великите мореплаватели на XVIII век

14,00 лв

Повече информация

Издателство Георги Бакалов Корици меки
Година 1978 Страници 543
Език български Формат среден
ISBN ~ Състояние използвана - мн. добро

Откъси от книгата...


В тази книга Жул Верн разгъва npeд нас живо и увлекателно богатата история на научните географски открития през XVIII век. Образите на повече и по-малко известни нам велики пътешественици, учени и изследователи израстват пред погледа ни със забележителна яркост, защото авторът е успял да види и разкрие интересната закономерност между психическия им облик и техните исторически дела.

Богатството на фактическия материал, голямата научна стойност и интересните картини, възсъздаващи вълнуващи сцени от преживяванията на откривателите на нови земи — всички тия качества говорят за високите постижения на повествованието и правят книгата желано и приятно четиво за всеки любознателен читател. Ние се запознаваме с изключителната всеотдайност на науката и неизчерпаемата енергия на неуморния капитан Кук, най-великия от всички морски пътешественици на Англия, научаваме за откритията на френските мореплаватели през XVIII век, проследяваме делата на изследователите на Африка и Азия и пр.

Книгата не само ни дава много полезни и интересна знания за морските пътешественицитя открива и безкрайни възможности за въображението, за мечти по красотата и Хуманността на научния подвиг.

30 други книги от същия раздел: