Приключенски

Разгледани книги

Великите мореплаватели на XVIII век Уголеми

Великите мореплаватели на XVIII век

Продуктът вече не е наличен

Повече информация

ИздателствоГеорги Бакалов Корицимеки
Година1978Страници543
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBN~Състояниеизползвана - мн. добро

Откъси от книгата...


В тази книга Жул Верн разгъва npeд нас живо и увлекателно богатата история на научните географски открития през XVIII век. Образите на повече и по-малко известни нам велики пътешественици, учени и изследователи израстват пред погледа ни със забележителна яркост, защото авторът е успял да види и разкрие интересната закономерност между психическия им облик и техните исторически дела.

Богатството на фактическия материал, голямата научна стойност и интересните картини, възсъздаващи вълнуващи сцени от преживяванията на откривателите на нови земи — всички тия качества говорят за високите постижения на повествованието и правят книгата желано и приятно четиво за всеки любознателен читател. Ние се запознаваме с изключителната всеотдайност на науката и неизчерпаемата енергия на неуморния капитан Кук, най-великия от всички морски пътешественици на Англия, научаваме за откритията на френските мореплаватели през XVIII век, проследяваме делата на изследователите на Африка и Азия и пр.

Книгата не само ни дава много полезни и интересна знания за морските пътешественицитя открива и безкрайни възможности за въображението, за мечти по красотата и Хуманността на научния подвиг.

Заедно с тази книга, купуват още и:

30 други книги от същия раздел: