Омраам Микаел Айванов

Разгледани книги

Хармония и здраве Уголеми

Хармония и здраве

12,00 лв

Повече информация

ИздателствоАвир Корицимеки
Година2014Страници176
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBN~СъстояниеНОВА

Откъси от книгата...


Омраам Микаел Айванов (Михаил Иванов: 1900 - 1986) е роден в България. Той е френски педагог и философ от български произход. Мести да живее във Франция през 1937г. Приема духовно име Омраам Микаел Айванов и започва да предава своите знания посредством многобройни устни беседи. Настоящата книга представлява подбрани извадки от тези беседи, свързани с избраната тема.

"Онова, което наричаме живот, не е нищо друго освен един непрекъснат обмен между Вселената и онзи малък атом, който всеки един от нас в известен смисъл представлява в Космоса.
Космичният живот се влива в човека, който го насища със собствените си еманации и след това го връща обратно на Вселената... Отново възприема този живот и отново го връща... Това е онзи постоянен обмен между човека и Вселената, който наричаме хранене, дишане, а също и любов. Следователно, за да живеем на физическия план, т.е. във физическото тяло, трябва да се обменяме със земята за да живеем на астрален план, т.е. в сърцето, трябва да се обменяме с водата за да живеем на ментален план, т.е. в ума, трябва да се обменяме с въздуха за да живеем в Душата и в Духа, трябва да се обменяме с Топлината и Светлината. В деня, в който започнем съзнателно да извършваме този обмен, ще започнем да чувстваме Вселената като една безкрайна, необятна симфония."
Омраам Микаел Айванов
Съдържание
Най-важен е Животът
Светът на Хармонията
Хармония и здраве
Духовните основи на медицината
Дишане и хранене
Дишането
Влияние на дишането върху здравето
Как да се слеем с Космичната Хармония
Храненето на различните планове
Как да станем неуморни
Да култивираме доволство

Заедно с тази книга, купуват още и:

30 други книги от същия раздел: