Мемоари Биографии Пътеписи

Разгледани книги

Намалена цена! Тайната на Руми. Истинската история на поета на любовта Уголеми

Тайната на Руми. Истинската история на поета на любовта

13,30 лв

-5%

14,00 лв

Страници328
ИздателСиела
Корицимеки
Година2017
Езикбългарски
Форматсреден
СъстояниеНОВА

Повече информация

Истинската истopия на пoета на любoвта

Книгата представлява биография на прочутия персийски средновековен поет Руми, който до днес е един от най-продаваните и четени поети, сравним единствено с Шекспир и Халил Джубран. Историята на персийския поет Руми е като приказка от "Хиляда и една нощ". Тя се разгръща на фона на някои от най-драматичните събития през Средновековието, по време на залеза на една цивилизация.

Това е история за музика и поезия, за любов, раздяла, смърт и търсене на безсмъртието. В нея участват странстващи мистици, дервиши, ангели, персийски шахове и турски везири. Историята, която вдъхнови Елиф Шафак да напише "Любов", е разказана от изследователя на Руми Брад Гууч, който се базира на средновековни персийски източници и на достъпен език, сякаш разказва приказка, отвежда читателите по Пътя на коприната, във времената на Чингиз хан и селджуките.

В "Тайната на Руми" са включени нови преводи на някои от най-значимите стихове на персийския мистик, който преди повече от осем века променя представите на хората на Бог, религията и любовта.

30 други книги от същия раздел: